De kracht van ervaring.

Ervaringswerkers begeleiden en ondersteunen mensen en hun omgeving vanuit hun eigen ervaringen met psychische kwetsbaarheid. Ze hebben hiervoor de nodige opleiding(en) en vormingen gevolgd om dit op een professionele en ‘empowerende’ manier in te kunnen zetten.

Vaak is de (h)erkenning van iemand die het vroeger zelf heeft meegemaakt ontzettend waardevol en kan er op die manier een betekenisvolle samenwerking ontstaan. Een ervaringswerker weet namelijk als geen ander hoe verwarrend en complex het soms is, hoe hobbelig de weg richting herstel kan zijn, hoe dat stemmetje in je hoofd je hele ‘zijn’ overneemt, dat je soms het gevoel hebt dat niemand je begrijpt en dat het nooit meer goed zal komen,… Maar ze weten ook dat herstel écht mogelijk is, hoe confronterend en moeilijk de weg soms ook aanvoelt! Zij zijn hiervan het ‘levende bewijs’ en willen hoop, geloof en vertrouwen uitdragen naar mensen die er op dit moment mee worstelen in hun leven.

Binnen Mensis hebben we een aanbod aan ervaringsdeskundigheid in eetstoornissen en ook onderliggende problematieken zoals trauma, zelfbeeld, …

Aanvraag.

Een gesprek plannen met onze ervaringsdeskundigen gebeurt bij voorkeur via het aanmeldformulier.

Heb je toch liever iemand aan de lijn? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Maak kennis met ons team
Bekijk onze behandelmodellen
Bekijk de rest van ons therapie-aanbod

Tarieven.

Intake:
75 euro, inclusief BTW (60 min)

Consult:
65 euro, inclusief BTW (50 min)