Cursussen, groepstherapie en infosessies.

Binnen Mensis hebben we behandelprogramma’s ontwikkeld voor een aantal specifieke psychische klachten en dit in de vorm van cursussen en groepstherapieën. Het voordeel van deze programma’s is dat ze voordeliger zijn dan individuele therapie en dat je in contact komt met lotgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. Onze ervaring is dat dit voor deelnemers vaak onverwacht erg waardevol blijkt en zelfs ongelooflijk deugd kan doen.
Hoeveel persoonlijke informatie er in deze groepen gedeeld wordt hangt af van het format. Een groepscursus van enkele weken is dikwijls ‘zakelijker’ dan een groepstherapie die diverse maanden in beslag neemt. Om het voor iedereen veilig te houden, worden er steeds strikte afspraken gemaakt rond de anonimiteit van de deelnemers.

Daarnaast geven we ook af en toe kleinschalige infosessies voor mensen die meer over een bepaalde problematiek willen weten, bijvoorbeeld omdat ze zich willen oriënteren op een eventuele behandeling of omdat ze iemand uit hun omgeving willen ondersteunen die hiermee te maken heeft.

Meer informatie over ons actuele aanbod vind je hieronder:

Hoe aanmelden?

Voor een cursus en groepstherapie is er eerst een intake nodig om te kijken of het programma aansluit bij jouw noden en verwachtingen. Hiervoor dien je de onderstaande formulieren in te vullen en mee te nemen naar de intake. Voor de informatie-avonden is er geen intake nodig en volstaat een aanmelding via het contactformulier.

Je kan je op eigen initiatief aanmelden of op verwijzing van jouw arts of andere hulpverlener.

Aanmeldingen gebeuren bij voorkeur via het aanmeldformulier waarna wij je zullen contacteren voor een afspraak.

Heb je liever iemand aan de lijn? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Maak kennis met ons team
Bekijk onze behandelmodellen
Bekijk de rest van ons therapie-aanbod